Μειωμένα κόπρανα, ένα ακόμα πλεονέκτημα της BARF

Είναι σαφές ότι τα περιττώματα, δείχνουν την ποιότητα της τροφής του σκύλου. Οι BARfistas σας καλούν να κάνετε την σύγκριση ξηράς και BARF μέσω των κοπράνων…

Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι ιδιοκτήτες σκύλων όταν ξεκινούν τη φυσική διατροφή BARF… Ο σκύλος τους από την πρώτη αφόδευση μειώνει στο ένα τρίτο τα κόπρανα που παράγει. Το εντυπωσιακό είναι ότι πλέον με την BARF τρώει τουλάχιστον τη διπλάσια ποσότητα τροφής!

Πλήρως απορροφήσιμη τροφή

Πως γίνεται λοιπόν ενώ διπλασιάζουν την ημερήσια πρόσληψη ποσότητας τροφής να εξάγουν τόσα λίγα περιττώματα;
Η απάντηση έρχεται σε ένα περίπου μήνα από το ξεκίνημα της διατροφής του με BARF… Ο σκύλος μας έχει διπλασιάσει τη μυϊκότητα του και έχει αυξήσει την καλή του ενέργεια. Ο λόγος ; Πολύ απλός. Η φυσική διατροφή BARF δεν περιέχει άχρηστα για τη διατροφή του σκύλου μας υλικά.

Τι «προσφέρει» η ξηρά

Αντίθετα, τα σκυλιά που τρέφονται με ξηρά τροφή (κροκέτες), εμφανίζουν τεράστιες ποσότητες κοπράνων! Να ήταν μόνο αυτό ίσως και να μην ήταν πρόβλημα. Τα περιττώματα που λαμβάνουμε όταν τον ταΐζουμε με ξηρά τροφή, είναι δύσοσμα και μαλακά. Βέβαια, θα έχουμε παρατηρήσει ότι επιπρόσθετα είναι και  αδιανόητα πολλά σε σχέση με την ποσότητα που τον έχουμε ταΐσει!

BARF για υγιή σκυλιά

Είναι γνωστό και μη αμφισβητήσιμο ότι τα κόπρανα περιέχουν ότι έχει απομείνει από το φαγητό. Ο οργανισμός απορροφά μόνο τα θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα πρωτεΐνες κλπ) και τα υπόλοιπα τα αποβάλλει. Έτσι ανάλογα με το αν

-τα κόπρανα μυρίζουν (άραγε αμφιβάλλει κανείς για τη μυρωδιά που διαχέουν οι σκύλοι μας όταν τρώνε ξηρά τροφή;)

-έχουν περίεργη εμφάνιση  (άραγε μπορεί να θεωρήσει κάποιος  τα μαλακά περιττώματα φυσιολογικά);

-είναι πολλά σε σχέση με την τροφή που έχει καταναλώσει (άραγε ποιος δεν έχει αναρωτηθεί «καλά τι έφαγε και βγάζει τόσο μεγάλη ποσότητα;»)

Μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για την υγεία του σκύλου μας.

Αντίθετα στη φυσική διατροφή σκύλου BARF εύκολα διαπιστώνουμε ότι:

-Τα κόπρανα είναι σφιχτά

-Μυρίζουν ελάχιστα

-Θα μετατραπούν σε λευκή σκόνη όταν στεγνώσουν

Σε κάθε περίπτωση, εσείς αποφασίζετε τη διατροφή που θα χορηγήσετε στο σκύλο σας. Οι BARFistas τάσσονται υπέρ της φυσικής διατροφής BARF. Σας δίνουν την πληροφόρηση που στηρίζεται σε επιχειρήματα και τεκμηρίωση ώστε να αποφασίσετε με βάση την πραγματικότητα και όχι την άποψη των «ειδικών».