Διαλυτές φυτικές ίνες: Που τις χρειάζεται ο σκύλος μας

Διαλυτές φυτικές ίνες: Που τις χρειάζεται ο σκύλος μας

 

Μπορεί τα σκυλιά μας να είναι σαρκοφάγα, αλλά χρειάζονται και άλλα διατροφικά στοιχεία. Ας μιλήσουμε λοιπόν  για τις διαλυτές φυτικές ίνες που καθαρίζουν το γαστρεντερολογικό σύστημα!

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν καταλήξει στο να μη δίνουν στο σκύλο φρούτα και λαχανικά, φοβούμενοι τη διάρροια! Μα ο σκύλος το πρώτο πράγμα που θα έτρωγε αν ήταν ελεύθερος στη φύση είναι τα αχώνευτα φρούτα και λαχανικά.  Αυτά βρίσκονται  στο στομάχι του θηράματός του… Μάλιστα θα έχουμε παρατηρήσει ότι ο σκύλος μας πολλές φορές βοσκάει χορτάρια… Τι αναζητά;; Μα αδιάλυτες και διαλυτές φυτικές ίνες… Οι υψηλής ποιότητας διαλυτές ίνες βοηθούν στην πρόληψη της διάρροιας και της δυσκοιλιότητας, αφού ισορροπούν την πέψη.

σκύλος και λαχανικά

Ένα θαύμα από τις διαλυτές ίνες

Από τον έλεγχο του βάρους μέχρι και στον έλεγχο του διαβήτη, οι αδιάλυτες φυτικές είναι αποτελούν βόμβες υγείας για το σκύλο μας.
Γα να καταλάβουμε τα μηχανισμό λειτουργίας των αδιάλυτων φυτικών ινών θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτές έλκουν τα νερό. Μάλιστα αυτές οι ίνες απορροφούν από 5-25 φορές το βάρος τους σε νερό… Όταν λοιπόν καταναλώνονται έλκουν το νερό και να σχηματίζουν μία γέλη (τζελ) εντός του πεπτικού συστήματος.



Οι ευεργετικές συνέπειες

Αυτή η γέλη επιβραδύνει την πέψη αφού φουσκώνει εντός του στομάχου. Η κατάσταση αυτή προκαλεί 3 συνέπειες:

-Φουσκώνει το στομάχι με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει χώρο και έτσι ο σκύλος να παίρνει λιγότερη ποσότητα τροφής.

-Από την άλλη επιβραδύνει την πέψη αφού καθιστά βραδύτερη την κένωση του στομάχου… Έτσι μειώνονται τα επίπεδα σακχάρου και ως εκ τούτου η αντίσταση στην ινσουλίνη.

-Σε επίπεδο εντέρου αυτή η γέλη προσελκύει τα λιπαρά οξέα που επίσης καθυστερούν τη διαδικασία της πέψης.

σκύλος και φρούτα

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται μία αίσθηση πληρότητας και ένας μεγαλύτερος κορεσμός της πείνας. Η βραδύτερη απορρόφηση της τροφής δεν δημιουργεί αντίσταση στην ινσουλίνη με αποτέλεσμα να ελέγχεται καλύτερα σε βάθος χρόνου ο διαβήτης.

Για να δώσουμε υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες θα πρέπει να προσθέσουμε στη διατροφή του μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια, φράουλες, λιναρόσπορο, βατόμουρα, αγγούρια, σέλινο, και καρότα.

Οι BARFistas γι’ αυτό επιμένουμε στα φρούτα και τα λαχανικά εντός της τροφής ενώ και γι’ αυτό, έχουμε προσθέσει τον λιναρόσπορο  και φρούτα super premium προϊόντα.