Μπορεί να μυρίζει άσχημα και στην όψη να μην είναι ιδιαίτερα ελκυστικός… Ωστόσο πρόκειται για ένα από τα κύρια διατροφικά συστατικά που πρέπει να τρώει ο σκύλος μας, αν θέλει να έχει μακροχρόνια υγεία και ευζωία… Ο πράσινος (ακαθάριστος) πατσάς είναι το απόλυτο super food για το σκύλο μας!!!
 
Το ξέρουμε, αισθάνεστε άβολα με την εικόνα του σκύλου σας να τρώει την ακατέργαστη κοιλιά ενός φυτοφάγου ζώου… Αυτό όμως που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι αποτελούσε πάντα μια σημαντική συνιστώσα της διατροφής των σαρκοφάγων. Και αν θέλετε να του χαρίζετε μία ζωή γεμάτη υγεία και ευζωία… Αν θέλετε να μειώσετε τις επισκέψεις στον κτηνίατρο…Βέβαια αν θέλετε να τον έχετε μαζί σας για πολύ καιρό… Πιστέψτε μας ήρθε η ώρα να διώξετε το αίσθημα της αποστροφής που σας γεννά ο ακατέργαστος πράσινος πατσάς, ώστε ο σκύλος σας να απολαύσει τα οφέλη αυτού του  φυσικού και ευεργετικού φαγητού.

Τα σωστά θρεπτικά συστατικά

Ο ακατέργαστος πράσινος πατσάς περιέχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα θρεπτικών ουσιών που χρειάζεται το σκυλί σας. Όταν συνδυάζεται με ευεργετικά βακτήρια και ένζυμα, που δίνει η φυσική διατροφή BARF, τότε ο πατσάς μεταλλάσσεται στο απόλυτο super food για σκύλους.

Αυτό συμβαίνει διότι:

-έχει τη σωστή αναλογία φωσφόρου.

-η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και η περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι 15,1% και 11,7% αντίστοιχα.

-το pH του πράσινου φλοιού είναι όξινο και έχει τις επιθυμητές αναλογίες λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6.

Ελέγχει τα μικρόβια

Ένα άλλο μυστικό που είναι κρυμμένο στο πράσινο ακατέργαστο πατσά είναι ο λακτοβάκιλλος οξεόφιλος. Αυτό είναι ένα από τα καλά βακτήρια του εντέρου που ελέγχουν τα ανεπιθύμητα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένου του e-coli, της σαλμονέλας και της λιστέρια. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό να διατηρήσουμε μια ισορροπία της χλωρίδας στο έντερο για καλή υγεία και συνολική ευεξία.

Ουσιαστικά, θα πρέπει, στο πεπτικό του σύστημα, η ποσότητα των καλών βακτηριών να είναι μεγαλύτερη των κακών. Έτσι εξασφαλίζουμε ισορροπία και το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου δυναμώνει και του προσφέρει μακροζωία και ευζωία.

Πεπτικά ένζυμα

Αυτή η υπερτροφή ωστόσο έχει και άλλο ένα τεράστιο πλεονέκτημα… Ο πράσινος πατσάς περιέχει πεπτικά ένζυμα. Όπως έχουμε ξαναγράψει, τα σαρκοφάγα ζώα (συμπεριλαμβανομένων και των σκυλιών και των γατιών) δεν παράγουν φυσικά αμυλάση στο σάλιο τους. Πρόκειται για το ένζυμο που βοηθά να χωνεύεται τα γεύμα (επίσης διασπά το άμυλο αν και είναι απαράδεκτο και καταστροφικό να χορηγούμε αμυλώδη σε σαρκοφάγα ζώα).  Ο ακατέργαστος πράσινος πατσάς, περιέχει πεπτικά ένζυμα που βοηθούν το πάγκρεας, χωρίς να υπερλειτουργήσει για να χωνέψει την τροφή. Αυτός λοιπόν είναι ένας ισχυρός συνδυασμός για το κατοικίδιο ζώο σας, δίνοντάς του το διπλό πλεονέκτημα των ενζύμων και των θρεπτικών ουσιών.

Εν κατακλείδι ο πράσινος ακατέργαστος πατσάς ,είναι ένας τρόπος σίτισης που εξασφαλίζει ότι το κατοικίδιο ζώο σας παίρνει όλα τα σωστά μικροθρεπτικά συστατικά και ένζυμα που προορίζεται να καταναλώσει.