Τι πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή του σκύλου μου

 

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων …ψάχνονται για το τι θα ταΐσουν τους αγαπημένους τους συντρόφους! Ωστόσο, μέσα στο χάος των προτεινόμενων ειδών διατροφής, αυτή που ξεχωρίζει είναι η φυσική διατροφή σκύλων BARF!

Η κατανόηση των συστατικών των ειδών διατροφής του σκύλου, είναι απαραίτητη αν θέλετε να χαρίσετε το πολυτιμότερο δώρο. Μιλάμε για την υγεία του και σίγουρα αν είναι υγιής και νιώθει ότι τον αγαπάτε έχει τα πάντα!

Η ωμοφαγική διατροφή που στηρίζεται σ’ αυτό που είναι ο σκύλος, δίνει το μεγάλο πλεονέκτημα υγείας. Ωστόσο θα πρέπει να κατανοήσουμε τους διάφορους τύπους σκυλοτροφών που χρησιμοποιούνται στη διατροφή του σκύλου.

Αυτό που θα πρέπει να αποφεύγετε είναι κυρίως τα συντηρητικά τροφών. Εάν συναντήσετε διάφορα είδη συντηρητικών και αν το σκυλί αναπτύξει ξαφνικά σημεία που σχετίζονται με την τροφική αλλεργία, τότε θα πρέπει να ξέρουμε ότι κατά το συντριπτικό ποσοστό η ευθύνη ανήκει στα χημικά συντηρητικά αλλά και τα άμυλα που περιέχονται στις κροκέτες.

Η BARF

Το κοτόπουλο, το βόειο κρέας, το προβάτο ή το αρνί και το κατσίκι, όπως και τα ψάρια, οι γαλοπούλες και τα κουνέλια είναι συχνά τα προτιμώμενα συστατικά σε περίπτωση δίαιτας σκυλιών που προετοιμάζονται με βάση τα μη χορτοφαγικά είδη. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τον εξοπλίσουμε με λιπαρά οξέα αλλά και βιταμίνες κυρίως Α, D, E και Β.
Επιπλέον, ορυκτά όπως ο ψευδάργυρος, είναι βασικό συστατικό για την κατάσταση της υγείας του δέρματος και το ασβέστιο, το οποίο είναι βασικό συστατικό για την ανάπτυξη των οστών αλλά και την τονικότητα των μυών. Οπωσδήποτε θα πρέπει να συμπεριλάβουμε όλα αυτά τα συστατικά στην μηνιαία διατροφή του.

Ετσι ο σκύλος μας θα απολαμβάνει καλή υγεία καθώς δεν θα τρέφεται με χημικά συστατικά και παρασκευασμένα τρόφιμα που δεν ανήκουν στην τροφική αλυσίδα που πραγματικά τον θρέφει.

Με αυτόν τον τρόπο του κάνουμε δώρο την υγεία του.

the science of making BARF!