Ελαιόλαδο: «χρυσή τροφή» και για τον σκύλο μας

Γνωρίζουμε ότι είναι πολύτιμο για εμάς, αλλά τι μπορεί να κάνει το ελαιόλαδο για τον σκύλο μας; ΝΑΙ είναι δύσπεπτο για το πεπτικό του σύστημα και πρέπει να ξέρουμε τη δοσολογία. ΝΑΙ μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα… Όμως είναι μια καταπληκτική προσθήκη στη διατροφή του σκύλου μας. Στους BARFistas το ελαιόλαδο παίζει δυνατά στην καθημερινή του διατροφή!

Αν είμαστε συνειδητοποιημένοι να δίνουμε στον σκύλο μας θρεπτικά τρόφιμα, είναι λογικό να προσπαθήσουμε και να δώσουμε το καλύτερο. Το ελαιόλαδο που έχει φρέσκια, φρουτώδη γεύση είναι πάντα ευχάριστο, ωστόσο παράλληλα προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία, .Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες, χάρη στις πολυφαινόλες, τη βιταμίνη Ε, τη χλωροφύλλη και τα καροτενοειδή. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Περιέχει επίσης μονοακόρεστα λίπη (που θεωρούνται καλά λίπη), τα οποία μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη.

Εξαλείψτε τις πιθανότητες εγκεφαλικού
Τα μονοακόρεστα λίπη καταστρέφουν το λίπος μέσα στα λιπώδη κύτταρα.Το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση της απώλειας βάρους … γι ‘αυτό ονομάζεται «καλό λίπος». Εάν ένας σκύλος φέρει υπερβολικό σωματικό βάρος από 10 έως 15%, κλινικά, θεωρείται παχύσαρκος και η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες. Ένας από τους κινδύνους των σκύλων και των αιλουροειδών είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο. Το ελαιόλαδο είναι ένας υγιής και εύκολος τρόπος για να τον αποτρέψουμε

Ελαιόλαδο για υγιές τρίχωμα
Το ελαιόλαδο βοηθάει να μείνει το δέρμα ενυδατωμένο και όμορφο. Εάν το σκυλί μας έχει ξηρό , κνησμώδες δέρμα, ή απλά θαμπό τρίχωμα, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία για φανταχτερά σαμπουάν, μια ημερήσια δόση ελαιολάδου στην τροφή του μπορεί να βοηθήσει. Θα αποκαταστήσει την υγρασία στο δέρμα και θα φωτίσει τυχόν θαμπές ή κουρασμένες περιοχές της γούνας του.

Ελαιόλαδο για την «υγεία» του Ανοσοποιητικού Συστήματος
Εκτός από την ενυδάτωση του δέρματος και του τριχώματος του σκύλου σας, το ελαιόλαδο μπορεί επίσης να είναι επωφελές για το ανοσοποιητικό του σύστημα. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και καροτενοειδή που συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας του ανοσοποιητικού συστήματος. Με ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, το σκυλί σας θα είναι σε καλύτερη θέση να καταπολεμά τις λοιμώξεις…

Ελαιόλαδο για έλεγχο του βάρους
Το ελαιόλαδο περιέχει πολλά μονοακόρεστα λίπη, τα οποία διασπούν το λίπος μέσα στα λιπώδη κύτταρα και πραγματικά ενθαρρύνουν την αποβολή των κιλών. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε σκύλους που έχουν προβλήματα βάρους ή απλά χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στο βάρος τους.
Βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη.
Τα ίδια μονοακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στην αύξηση του σωματικού βάρους μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της εμφάνισης του διαβήτη. Εκτός από αυτά τα «καλά» λίπη, το ελαιόλαδο συμβάλλει επίσης στη μείωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή του διαβήτη.

Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος
Πολύ απλά,η προσθήκη ελαιολάδου σε καθημερινή βάση στην τροφή του μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ροής του αίματος και τη βελτίωση της κυκλοφορίας.Εκτός από τα παραπάνω , συνολικά το ελαιόλαδο προάγει επίσης την καλή και βέλτιστη υγεία. Λόγω του ελαϊκού οξέος που υπάρχει στο ελαιόλαδο, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου. Η τελευταία εκ των οποίων είναι μία από τις μεγαλύτερες αιτίες θανάτου σε σκύλους.
Όμως έχει ένα πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσπεπτο για το «κοντό» πεπτικό σύστημα των σκύλων μας… Οι BARFistas λοιπόν σας προτείνουμε να δίνετε μισό κουταλάκι του γλυκού για κάθε 10 κιλά του σκύλου σας… Ετσι θα πετύχυτε να έχει όλα τα οφέλη του ελαιολάδου χωρίς να «κουράσετε» το πεπτικό του!!

Οι BARFistas θέλουμε τους φίλους μας να ζήσουν μακρά και υγιή ζωή και ένα ακόμα σπουδαίο συστατικό όπως το ελαιόλαδο στη διατροφή τους μπορεί να βοηθήσει να γίνει αυτό δυνατό.