Η BARF είναι κακής ποιότητας;

PHOTO EAT BARF FEEL GREAT

Ένα βασανιστικό ερώτημα σε όλους τους σκυλογονείς…

Τι να ταϊσω το σκύλο μου; Αξίζει η BARF ή θα πρέπει να ακολουθήσω τη, χωρίς βάση, επιχειρηματολογία των περισσοτέρων κτηνιάτρων περί της μοναδικότητας της ξηράς τροφής;
Όταν δεν μπορείς να ανταγωνιστείς την ποιότητα κατέστρεψε τη φήμη του προϊόντος λένε στην αγορά και κάπως έτσι κινούνται κάποιοι στις σκυλοτροφές.

PHOTO EAT BARF FEEL GREAT

 

Διαφορετικά η λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιος αντέξει…
Η απάντηση στα ερωτήματα αλλά και τη λάσπη δόθηκε από την ίδια την καθημερινότητα.

Είμαστε οι πρώτοι που έφεραν την BARF στην Ελλάδα

Όταν οι BARFistas τα μακρινό 2012 έφεραν, πρώτοι και χωρίς να υπάρχει ουδείς άλλος, τη φυσική διατροφή σκύλων BARF στην Ελλάδα κατά τρόπο οργανωμένο, έθεσαν σαν στόχο να διαδοθεί η BARF ως τρόπος διατροφής για να έχουμε επιτέλους υγιείς σκύλους.

Τότε κανείς δεν πίστευε ότι η BARF θα αποκτήσει τόσο μεγάλο κοινό. Ήταν βλέπετε τόσο οργανωμένο το σύστημα (δωράκια και πολύ μεγάλες εκπτώσεις χονδρικής στους κτηνιάτρους), μπούκωμα με διαφήμιση αλλά και λογοκρισία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Pet shop σε κάθε γειτονιά, που άπαντες θεωρούσαν ότι θα παραμείνουν στα σκοτεινά μονοπάτια της άγνοιας, οι σκυλογονείς.
Παρέβλεψαν τη δύναμη της διάδοσης από στόμα σε στόμα.

Παρέβλεψαν το πόσο αλλάζει και γίνεται δυνατοτερος και υγιέστερος ο σκύλος μέσα σε ένα μήνα διατροφής με BARF.

Δεν υπολόγισαν ότι οι σκυλογονείς βγάζουν τα παιδιά τους στα ίδια πάρκα και μιλούν μεταξύ τους.
Κάπως έτσι μίλησαν τα αποτελέσματα
Κάπως έτσι η BARF διαδόθηκε με γεωμετρική πρόοδο ως τρόπος διατροφής
Κάπως έτσι προέκυψαν και άλλοι που μας αντέγραψαν (και καλά έκαναν) και άρχισαν να πωλούν BARF στην Ελλάδα

Θα δίνατε στο παιδί σας μόνο γαριδάκια;

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και τα αρχικά επιχειρήματα όπως:
-Θα αρρωστήσει από τα μικρόβια
-Θα αγριέψει
-Μόνο η ξηρά είναι ισορροπημένη διατροφή
-Με την ξηρά καθαρίζονται τα δόντια του
Φάνταζαν ως παραμύθια της Χαλιμάς και καταρρίφθηκαν με το ερώτημα που υιοθέτησαν οι BARFistas: Θα δίνατε στο παιδί σας μόνο γαριδάκια;

Η καλή BARF είναι πανάκριβη

Το νέο παραμύθι που στήθηκε ήταν η άποψη που διοχετεύτηκε πάλι μέσα από τα γνωστά κανάλια δηλαδή συνεργαζόμενους κτηνιάτρους (που λειτουργούν σαν έμποροι και πωλούν ξηρά τροφή) και pet shop.
Η καλή BARF είναι πανάκριβη είναι το νέο παραμύθι… Αρα στην περίοδο κρίσης θα πρέπει να δώσεις περισσόερα απο 5 ευρώ για να πάρεις καλή BARF… Αρα μείνετε στην ξηρά ήταν το απόφθεγμα..
Μία απορία λοιπόν που όμως έγινε επιχείρημα αθέμιτου ανταγωνισμού από ιδιοκτήτες pet shop, συνεργαζόμενους κτηνιάτρους και εισαγωγείς ξηρών τροφών…
«Ένα κιλό κοτόπουλο, στην αγορά κάνει το μίνιμουμ 3 ευρώ. Πως μπορώ να το παίρνω 2 ευρώ και κάτω μαζί με όλα τα άλλα συστατικά (λάδι, λαχανικά, φρούτα, μηλόξυδο, ινδική καρύδα, σησαμέλαιο κλπ)?».
Η στιχομυθία δεν είναι φανταστική είναι πραγματική…

BARF cheap

Ο σκεπτόμενος καταναλωτής κερδίζει

Είναι παράλληλα η αφορμή για αυτό το άρθρο.

Είναι ο τρόπος που εμείς διαλέγουμε να επικοινωνήσουμε με τους σκυλογονείς. Με επιχειρήματα και όχι με πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.
Πράγματι το κοτόπουλο σε επίπεδο super market ή στον χασάπη της γειτονιάς μας κοστίζει τόσο… Γιατί όμως; Πολύ απλά διότι μεταξύ του τελικού καταναλωτή και του χονδρέμπορου μεσολαβούν πολλοί άνθρωποι που πρέπει να πληρωθούν για την εργασία τους.
Όμως αν πάτε κατευθείαν σε χονδρέμπορο θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και στις τιμές λιανικής το κοτόπουλο είναι πολύ φθηνότερο.
Για παράδειγμα το Μάρκετ Κρεάτων και Τροφίμων Ανδριόπουλος που είναι ταυτόχρονα και ένας από τους μεγαλύτερους χονδρέμπορους της αγοράς.
Οπως μπορεί να δει ο οποιοσδήποτε είτε μεταβαίνοντας σε κάποιο από τα καταστήματα του (ένα στο Περιστέρι και ένα στο Γέρακα) είτε μπαίνοντας στο eshop που διατηρεί (δείτε εδώ) θα διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Στο συγκεκριμένο κατάστημα λοιπόν θα βρείτε

  • -Κοτόπουλο ολόκληρο 2,68€/κιλό
  • -Κοτόπουλο μπούτια 1,95€/κιλό
  • -Κοτόπουλο φτερούγες 1,78/κιλό
  • -Κοτόπουλο στομάχια 1,58€/κιλό
  • -Κοτόπουλο πλατάρια 1,18€/κιλό
  • BARF cheap1

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αναφερόμαστε στις τιμές λιανικής του εν λόγω καταστήματος
Κάπου εδώ μπορείτε να αναλογιστείτε εύκολα πως εμείς που αγοράζουμε με τιμές χονδρικής μπορούμε να σας προσφέρουμε το κοτόπουλο τόσο φθηνά.
Δεν τίθεται θέμα χαλασμένου κρέατος ή υποβαθμισμένης ποιότητας. Τίθεται θέμα αγοράς ποσοτήτων…
Αλλωστε η φυσική διατροφή σκύλων BARF στην ουσία είναι ένας κατεψυγμένος κιμάς… Οταν ξεπαγώσει και είναι χαλασμένο φαίνεται. Δεν έχουν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του κρέατος.
Μπορείτε να πείτε το ίδιο για την ξηρά τροφή που ταϊζετε τα «παιδιά» σας;

 

Οι BARFistas έχουμε τις απαντήσεις επιδιώκοντας τη μέγιστη ποιότητα (σε υλικά και συνταγή) στην καλύτερη δυνατή τιμή.