Είναι απόλυτα ασφαλές να μασάει κόκκαλα….

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι επικίνδυνο για το σκύλο μας να μασάει κόκκαλα. Πρόκειται για μία πεποίθηση που καλλιεργήθηκε μέσα από δεκαετίες παραπληροφόρησης….

Διαβάστε περισσότερα

«Το πεπτικό σύστημα ενός σκύλου είναι πολύ ευαίσθητο για την αντιμετώπιση των ακατέργαστων οστών» αποτελεί το σύνθημα όλων αυτών που θέλουν να παίξουν με την υγεία των σκύλων πουλώντας κάτι που δεν είναι πραγματικό φαγητό για σκύλους.

Με τον ίδιο τρόπο που είναι απόλυτα ασφαλές για έναν βόα να καταπιεί το λεία του ολόκληρή, είναι απόλυτα ασφαλές για τα σκυλιά να μασούν και να καταπίνουν οστά. Συμβαίνει εκατομμύρια χρόνια για να μην είναι αληθινό.

Τα δίχτυα της παραπληροφόρησης

 

Ωστόσο αποτελεί ένα γεγονός ότι θα βρείτε στο διαδίκτυο πολλές ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι  ισχυρίζονται ότι τα σκυλιά τους είχαν προβλήματα μετά από κατανάλωση οστών… Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

 

Το πρόβλημα έγκειται στο μαγείρεμα

 

Πράγματι υπάρχουν σκυλιά που έχουν πνιγεί από τα οστά. Ωστόσο πρόκειται κατά κύριο λόγο στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων για κόκκαλα που έχουν μαγειρευτεί. Ένα μαγειρεμένο κόκκαλο είναι πολύ πιο δύσκολο και μπορεί να διασπαστεί στο εσωτερικό του ακόμη και για τα τρομερά σαγόνια ενός σκύλου. Άρα το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να τρέφονται με μαγειρεμένα οστά.