Ο σκύλος, όπλο κατά της covid

Ο σκύλος, όπλο κατά της covid

 

 

Πλέον υπάρχουν και έμπρακτες αποδείξεις. Ο σκύλος είναι όπλο κατά Covid αφού μπορεί και να ανιχνεύει αξιόπιστα τον ιό, SARS-CoV-2, σε μαζικές εκδηλώσεις.

 

Read more

dog and covid

Το να ζεις με ένα ή περισσότερους σκύλους είναι αν μη τι άλλο συναρπαστικό.

Ολοι εμείς που έχουμε αυτή την εμπειρία, που μοιραζόμαστε τη ζωή μας μαζί τους, γνωρίζουμε τα οφέλη της συνύπαρξης…

Όμως τώρα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε για ένα ακόμη λόγο υπερήφανοι.

 

Ο σκύλος είναι όπλο κατά της covid!

Ο σκύλος είναι όπλο κατά της covid

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ιατρική Υπηρεσία, σκύλοι που εκπαιδεύτηκαν για την ανίχνευση της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2

μέσω της όσφρησης εντόπισαν άτομα με ενεργές λοιμώξεις σε συναυλίες με ειδικότητα σχεδόν 100% και ευαισθησία 82%.

Πρόκειται για έρευνα που έλαβε χώρα στη Γερμανία.

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι σκύλοι μπορεί να παρέχουν μια γρήγορη και αξιόπιστη επιλογή διαλογής για δημόσιες εκδηλώσεις στις οποίες απαιτείται μαζικός έλεγχος.

Με επιστημονική τεκμηρίωση

Ο σκύλος είναι όπλο κατά της covid

Σε οκτώ εκπαιδευμένους σκύλους διαφόρων φυλών παρουσιάστηκαν δείγματα ιδρώτα από 2802 θεατές σε 4 εκδηλώσεις στη Γερμανία που διοργανώθηκαν για τη μελέτη. Κάθε άτομο υποβλήθηκε σε δοκιμή αντιγόνου SARS-CoV-2 και αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) στη συναυλία, αλλά οι ερευνητές, οι χειριστές σκύλων και οι σκύλοι δεν γνώριζαν τα αποτελέσματα.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που συμμετείχαν εμβολιάστηκαν κατά του COVID-19, αλλά αυτό δεν επηρέασε την ικανότητα των σκύλων να ανιχνεύουν ενεργές λοιμώξεις.

Δείγματα ιδρώτα που συλλέχθηκαν προηγουμένως από 38 ασθενείς με λοιμώξεις SARS-CoV-2 εισήχθησαν τυχαία στη σειρά δοκιμών.

Ένα θετικό εύρημα επιβεβαιώθηκε από έναν δεύτερο σκύλο που μύρισε το ίδιο δείγμα.

Χρειάστηκαν περίπου 1 έως 2 δευτερόλεπτα για να μυρίσουν τα σκυλιά κάθε δείγμα.

 

θετική προγνωστική αξία της τάξης του 70%

Οι σκύλοι παρουσίασαν μόνο 2 ψευδώς θετικά αποτελέσματα και 1 ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα.

Η θετική ταυτοποίηση της λοίμωξης SARS-CoV-2 από 2 σκύλους επιβεβαιώθηκε για έναν άλλο ασθενή με τεστ PCR 2 ημέρες αργότερα, υποδηλώνοντας ότι οι σκύλοι μπορεί να είναι σε θέση να ανιχνεύσουν μια μόλυνση πριν από την αποβολή του ιού, έγραψαν οι συγγραφείς.

Συνολικά, το τεστ σκύλου είχε θετική προγνωστική αξία 70% και αρνητική προγνωστική αξία 99,7% υποθέτοντας ποσοστό επιπολασμού 0,2%.

Προηγούμενες μελέτες διαπίστωσαν ότι οι σκύλοι μπορούν να αναγνωρίσουν τις λοιμώξεις από τον SARS-CoV-2 με υψηλή διαγνωστική ακρίβεια, αλλά η νέα έρευνα το απέδειξε υπό πραγματικές συνθήκες μαζικού ελέγχου.

Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ιατρικοί σκύλοι ανίχνευσης αρωμάτων παρέχουν μια πρόσθετη ευκαιρία για τον έλεγχο της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19 και πιθανώς μελλοντικών πανδημιών, ειδικά σε περιοχές ή χώρες με περιορισμένη υποδομή δοκιμών ή οικονομικά μέσα.

φυσική τροφή BARF

 

Βρείτε το κατάστημα μας εδώ