Συστατικά

Κοτόπουλο
Μια τροφή υψηλή σε πρωτεΐνες και γεμάτη με βασικές βιταμίνες και μέταλλα όπως Β12, Β6, σίδηρο και κάλιο. Το κοτόπουλο είναι μια πολύ εύπεπτη πρωτεΐνη, πλούσια σε αμινοξέα και μια φυσική πηγή ασβεστίου, γλυκοζαμίνης και χονδροϊτίνης.
Μοσχάρι
Μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Το κόκκινο κρέας περιέχει υψηλές ποσότητες σε βιταμίνη Β12 που βοηθά στον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Περιέχει επίσης ψευδάργυρο, ο οποίος ρυθμίζει τον κυτταρικό μεταβολισμό του σκύλου και ιδιαίτερα τη διατήρηση του δέρματος και του τριχώματος. Ακόμη είναι πλούσιο σε σίδηρο, φώσφορο, σελήνιο καθώς και σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα. Σε μικρότερες ποσότητες το κόκκινο κρέας περιέχει μια πληθώρα από πρωτεΐνες, βιταμίνες, ένζυμα και αμινοξέα.
Λαχανικά εποχής
Τα λαχανικά προσφέρουν πολλά ανόργανα στοιχεία (δηλαδή μέταλλα και ιχνοστοιχεία), όπως είναι το ασβέστιο, ο σίδηρος, το νάτριο, το χλώριο, το κοβάλτιο, ο χαλκός, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος κ.ά. Από τις πιο σπουδαίες πηγές υδατοδιαλυτών βιταμινών. Επίσης περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, Β1, Β2 και προβιταμίνη Α και φολικό οξύ.
Συκώτι και καρδιές πουλερικών­­
Το συκώτι πουλερικών είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Β,Α, σίδηρο, νιασίνη(Β3), ψευδάργυρο, χαλκό και φώσφορο. Ακόμη είναι μια καλή πηγή Ω3 και Ω6 λιπαρών οξέων καθώς και αμινοξέων ζωτικής σημασίας για τον σκύλο μας. Οι καρδιές πουλερικών, περιέχουν πολλά από τα ίδια οφέλη με τα συκώτια. Η καρδιά είναι μια άπαχη πρωτεΐνη, που περιέχει λιπαρά οξέα και βιταμίνη Α, μαζί με σίδηρο και βιταμίνη Β. Επειδή επίσης περιέχουν ταυρίνη, είναι καλές και για την καρδιά του σκύλου.