Ο ρόλος της θερμικής επεξεργασίας
Οι ίδιες οι εταιρίες που παρασκευάζουν ξηρά τροφή όμως, παραδέχονται ότι για να παραχθεί, απαιτείται υψηλή πίεση και υψηλή θερμοκρασία
(άνω των 200 βαθμών Κελσίου).
Είναι οι πιο οικονομικές μέθοδοι για να αποκτήσει ένα προϊόν μεγάλη διάρκεια ζωής στο ράφι.
Καθένας μπορεί, λοιπόν, να καταλάβει ότι ύστερα από μια τέτοιου είδους επεξεργασία, όποια και αν είναι η πρώτη ύλη, το τελικό αποτέλεσμα έχει ανύπαρκτη θρεπτική αξία, την οποία στη συνέχεια “επαναφέρουν” με χημικό τρόπο. Είναι, στην ουσία, σαν να προσπαθούν οι βιομηχανίες τροφίμων να μας πείσουν ότι ένας άνθρωπος θα μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά τρώγοντας μόνο γαριδάκια!