Τριχόπτωση σκύλου

skylos trixoptosi

Στη γούνα του σκύλου μας κρύβονται τα μυστικά της υγείας του

Πέραν των φυσιολογικών 2 περιόδων που αλλάζει τρίχωμα, η συνεχής τριχόπτωση είναι σημάδι ότι πρέπει να ανησυχήσουμε και να ψαχτούμε στο τι φταίει και ο σκύλος μας χάνει τρίχωμα…

Ο υγιής σκύλος πρέπει να έχει πλούσιο και λαμπερό τρίχωμα. Οσο και αν ακούγεται περίεργο ο καλύτερος δείκτης της ευζωϊας (όχι μόνο σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας) του «παιδιού» μας είναι το τρίχωμα του.

Καθίσταται προφανές για να έχουμε υγιές τρίχωμα και να περιοριστεί η τριχόπτωση χρειαζόμαστε μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε πρωτεϊνες (όσο και να προσπαθούν να σας πείσουν για το αντίθετο ο σκύλος παραμένει ένα σαρκοφάγο ον) και καλά λιπαρά.

skylos trixoptosi

Με γαριδάκια δεν γίνεται δουλειά

Η γούνα του καλού μας φίλου είναι φτιαγμένη κατά βάση από πρωτεϊνη οπότε αν έχουμε τριχόπτωση, θαμπό τρίχωμα ή η τρίχα είναι εύθραυστη τότε πρέπει να γνωρίζουμε ότι η διατροφή που του δίνουμε είναι πτωχή σε πρωτεϊνές και καλά λιπαρά και ως εκ τούτου είναι ένα σημάδι πως η διατροφή του δεν είναι πλήρης και δεν παίρνει όλα τα συστατικά που χρειάζεται.

Μην πέφτετε στην παγίδα της διαφήμισης. Η ξηρά τροφή λόγω του χρόνου έκθεσης της σε θερμική επεξεργασία (από 200 έως 800 βαθμούς κελσίου) έχει απολέσει κάθε θρεπτικό συστατικό.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ
Ξεκινήστε άμεσα BARF. Η φυσική διατροφή σκύλου περιέχει όλα όσα χρειάζεται ο σκύλος μας για να αναπτυχθεί ως ένα υγιές και ευτυχισμένο ον

skafaki BM
-Λιναρόσπορος-Ελαιόλαδο. Χορηγήστε του ως επιπρόσθετη διατροφική παροχή λιναρόσπορο και ελαιόλαδο (σε μικρή ποσότητα). Το λάδι σολωμού του εμπορίου έχει τεράστιες ποσότητες συντηρητικών και άλλων ουσιών που τελικά δεν ενδείκνυται (διαβάστε εδώ & εδώ).

linarosporoselaiolado

-Χτένισμα. Μία έως δύο φορές την εβδομάδα υιοθετήστε τη συνήθεια του χτενίσματος με μία κατάλληλη βούρτσα για το σκύλο σας

xtenisma skylou

 

Η super premium τροφή των ΒARFistas περιέχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που κάνουν το τρίχωμα του σκύλου σας να λάμπει (δείτε εδώ).

Μαρκησία: Το Βαρελόσκυλο που έγινε πριγκηπέσα