Ένας φύλακας άγγελος εσωτερικά του σκύλου μας!!!

Ένας φύλακας άγγελος εσωτερικά του σκύλου μας!!!

 

Θέλουμε το σκύλο μας γερό και υγιή; Ζητάμε ένα λαμπερό τρίχωμα; Τότε πολύ απλά πρέπει να τροφοδοτούμε σωστά το ανοσοποιητικό του σύστημα, το φύλακα άγγελο εσωτερικά του σκύλου μας!

Πρόκειται για τον «αστυνόμο» που δρα στο εσωτερικό του σύστημα. Είναι ο φύλακας που παρακολουθεί μικρόβια όπως ιούς, βακτηρίδια, μύκητες και παράσιτα! Όμως δεν μένει εκεί… Δρα σας αστυνομικός και δικαστής ταυτόχρονα! Σαν άλλη κατασταλτική εξουσία  αν δει ότι αυτά τα μικρόβια δρουν επιβλαβώς στην υγεία του σκύλου μας τα συλλαμβάνει και επιβάλει την άμεση τιμωρία τους… ΕΞΑΛΕΙΨΗ!!!!!

Παίζει και το ρόλο του γιατρού

Παρόλα αυτά δεν μένει εκεί το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά ελέγχει επίσης και τα κύτταρα και βεβαιώνεται ότι λειτουργούν σωστά… Ότι δεν έχουν παραχθεί όγκοι και φλεγμονές! Αν συμβαίνει κάτι στο σώμα του, επιτίθεται με όλες του τις  δυνάμεις προκειμένου να εξαλείψει την απειλή κατά της υγείας!

Ουπς, όλες τις δυνάμεις;;;

Ναι, ακριβώς για να δράσει το ανοσοποιητικό του σύστημα χρειάζεται να είναι εξαιρετικά δυνατό! Είναι σαφές ότι αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της υγείας του σκύλου! Αν δεν είναι παντοδύναμο ώστε να επιτεθεί με σφοδρότητα σε μικρόβια και όγκους τότε αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης ασθενειών.

Εν αρχή ήν η ισορροπία

Εδώ λοιπόν εισέρχεται ο παράγοντας της ισορροπίας. Αν το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι αποσταθεροποιημένο, αν δεν έχει την κατάλληλη ισορροπία και μάλιστα για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, τότε μπορεί να οδηγήσει τον οργανισμό σε χρόνια φλεγμονή. Τι είναι όμως η φλεγμονές; Ουσιαστικά η  πύλη της υποβάθμισης της υγείας του σκύλου μας. Ο διαβήτης, κάποιες του ήπατος και της καρδιάς, το άσθμα, η οστεοαρθρίτιδα και ο καρκίνος είναι μερικές ασθένειες που εκδηλώνονται διότι ο αστυνομικός-δικαστής  του εσωτερικού συστήματος είναι αδύναμος!

Ο ρόλος των αμυλούχων τροφών στην ανισορροπία

Ξέρουμε καλά από τον Ιπποκράτη ότι είμαστε αυτό που τρώμε. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει μόνο για το «ανθρώπινο βασίλειο», αλλά και αυτό των ζώων. Άρα δώστε στο σκυλί σας τα σωστά τρόφιμα, ώστε να έχει ένα πανίσχυρο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα σκυλιά προορίζονται να τρώνε μια υγρή διατροφή με βάση το κρέας. Οι περισσότερες εμπορικές ξηρές τροφές περιέχουν τουλάχιστον 40 τοις εκατό άμυλο. Και εδώ εμφανίζεται το πρόβλημα. Το άμυλο προωθεί την φλεγμονή. Εάν πρέπει να τροφοδοτήσετε κάποιο άμυλο, σιγουρευτείτε ότι προέρχεται από λαχανικά και όσπρια, όπως πατάτες, γλυκοπατάτες και φακές, που δεν είναι τόσο φλεγμονώδεις όσο το άμυλο από σπόρους.

Στην ιδανική περίπτωση, το σκυλί σας πρέπει να τρώει μια χωρίς σιτάρι δίαιτα η οποία  περιλαμβάνει φρέσκο κρέας και λαχανικά. Το σκυλί σας χρειάζεται να πάρει μια καλή ποσότητα φυτικών ινών και ζωντανών βακτηρίων (μόνο από φρέσκα τρόφιμα). Θυμηθείτε, μια δίαιτα που αποτελείται μόνο από κρέας και οστά δεν αρκεί.