Η σοκολάτα τρελαίνει τους ανθρώπους είναι όμως επικίνδυνη για τους σκύλους

Η σοκολάτα τρελαίνει τους ανθρώπους είναι όμως επικίνδυνη για τους σκύλους

 

Είναι μία λιχουδιά εθιστική… Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντισταθούν στη γεύση της… Όμως μπορεί να τρελαίνει τους ανθρώπους όμως είναι εξαιρετικά επικίδυνη για τους σκύλους μας

Η σοκολάτα τρελαίνει τους ανθρώπους είναι όμως επικίνδυνη για τους σκύλους

 

Read more

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ  γιατί η σοκολάτα είναι κακή για τα σκυλιά;

Τι σκληρό αστείο η μητέρα φύση έπαιξε στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου!

To ερώτημα που αναφύεται είναι γιατί η σοκολάτα είναι κακή για τα σκυλιά και όχι για τον άνθρωπο;

Η απάντηση είναι απλή:  η σοκολάτα περιέχει δύο διαφορετικά είδη διεγερτικών που επηρεάζουν τον άνθρωπο με τρόπο που είναι πολύ διαφορετικός από τον τρόπο που επηρεάζουν τα σκυλιά. Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς μερικές φορές, η κατανάλωση σοκολάτας θα σας δώσει μια μικρή ώθηση ενέργειας;

Ακόμη και σε κάνει πιο ευτυχισμένο;

Λοιπόν, δεν είναι μόνο η νόστιμη γεύση της σοκολάτας (αν και αυτό παίζει ρόλο), αλλά κάτι κρυμμένο μέσα σε αυτό, σε μοριακό επίπεδο, είναι πολύ ευεργετικό για τους ανθρώπους και εξαιρετικά επικίνδυνο, ενδεχομένως θανατηφόρο για τα σκυλιά μας.

Μιλάμε για τα διεγερτικά καφεΐνη και θεοβρωμίνη.

 

Θεοβρωμίνη η θαυματουργή

Γιατί δεν μπορούν τα σκυλιά να τρώνε σοκολάτα ενώ οι άνθρωποι μπορούν;

Η σοκολάτα περιέχει μια ένωση που ονομάζεται θεοβρωμίνη και μια άλλη που ονομάζεται καφεΐνη.

Η δεύτερη είναι διεγερτική όπως όλοι γνωρίζουμε αν καταναλώνουμε καφέ ή τσάι.

Όμως και  η θεοβρωμίνη είναι επίσης διεγερτική. Μελέτες έχουν συνδέσει μια μέτρια δόση αυτής της ένωσης με μια σειρά από οφέλη για την υγεία στον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένων της χαμηλότερης αρτηριακής πίεσης και των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων.

Αυτά τα οφέλη για τον άνθρωπο στο σκύλο λειτουργούν ακριβώς αντίθετα…

Μπορείς να πεις ότι η θεοβρωμίνη είναι για τους σκύλους, ότι  το αρσενικό για τον άνθρωπο: δηλητήριο.

 

Τι συμβαίνει εάν ένα σκυλί τρώει σοκολάτα;

 

Τι συμβαίνει εάν ένα σκυλί τρώει σοκολάτα;

Η δηλητηρίαση από θεοβρωμίνη είναι μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση που μπορεί να πλήξει το κουτάβι σας εάν καταπιεί σοκολάτα. Εξαρτάται επίσης από τον τύπο σοκολάτας που τρώει ο σκύλος σας. Η θεοβρωμίνη μπορεί να βρεθεί σε υψηλότερη συγκέντρωση όσες έχουν υψηλό ποσοστό κακάο σοκολάτες, οπότε ένας καλός κανόνας είναι:

-Όσο πιο «μαύρη»είναι η σοκολάτα, τόση  περισσότερη η θεοβρωμίνη περιέχει και τόσο πιο επικίνδυνη είναι για τα «παιδιά» μας.

-Η λευκή σοκολάτα αντίθετα περιέχει μόνο ίχνη θεοβρωμίνης, οπότε δεν είναι τόσο επικίνδυνη…

Αλλά εμείς σας συμβουλεύουμε να την αποφεύγετε και αυτήν

 

Γιατί δεν μπορούν τα σκυλιά να τρώνε σοκολάτα ενώ οι άνθρωποι μπορούν;

Γιατί δεν μπορούν τα σκυλιά να τρώνε σοκολάτα

Μια άλλη από τις σκληρές ειρωνείες της Μητέρας Φύσης. Εμείς οι άνθρωποι έχουμε τη δυνατότητα να μεταβολίζουμε τη θεοβρωμίνη πολύ πιο γρήγορα από ό, τι μπορούν τα σκυλιά… Γιατί δεν μπορούν τα σκυλιά να τρώνε σοκολάτα; Εδώ είναι μερικοί λόγοι που ξεπερνούν την κατανάλωση θεοβρωμίνης:

– Η σοκολάτα περιέχει συχνά προστιθέμενη ζάχαρη, η οποία επηρεάζει τα σκυλιά με τον ίδιο τρόπο που μας επηρεάζει τους ανθρώπους, αλλά τα γλυκά προϊόντα που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο συνήθως περιέχουν πολύ ζάχαρη!

Τροφοδοτήστε το σκυλί σας με περίσσεια ζάχαρης και διακινδυνεύετε να πάρετε πολύ βάρος ή να προσβληθεί από  ασθένειες όπως ο διαβήτης!

-Η σοκολάτα έχει επίσης καφεΐνη: Ενώ η καφεΐνη δεν είναι τόσο κακή όσο η θεοβρωμίνη, εξακολουθεί να είναι πολύ τοξική για τα σκυλιά!

– Τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη γλυκαίνονται με τεχνητά γλυκαντικά όπως η ξυλιτόλη, η οποία είναι θανατηφόρα για το κουτάβι σας. Στην πραγματικότητα, η ξυλιτόλη είναι αναμφισβήτητα ακόμη πιο επικίνδυνη από τη θεοβρωμίνη!

Κρατήστε το σκυλί σας μακριά από οποιοδήποτε προϊόν με ξυλιτόλη.

Η ξυλιτόλη είναι ασφαλής για κατανάλωση από τον άνθρωπο, αλλά για σκύλους, αυτό το τεχνητό γλυκαντικό μπορεί να προκαλέσει χαμηλό σάκχαρο στο αίμα, σπασμούς, ηπατική βλάβη (ή ηπατική ανεπάρκεια), ακόμη και θάνατο.

φυσική τροφή BARF σκύλων

Βρείτε την τροφή BARF στο κατάστημα μας εδώ