Πορδίτσες γάτας-σκύλου: Φταίει η διατροφή!
Δεν είναι λίγες οι φορές που μια ενοχλητική μυρωδιά πλανάται στο δωμάτιο… Είναι η εκκένωση αερίων από το σκύλο μας ή τη γάτα μας. Μπορεί να μην σας το λένε αλλά για τις σκυλο-γατοπορδίτσες ευθύνεται κατά κύριο λόγο η διατροφή τους
Διαβάστε περισσότερα
Η ενοχλητική μυρωδιά μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου αλλά κάτω απ’ αυτό κρύβονται μία σειρά στομαχικές και εντερικές διαταραχές που στέλνουν στα τάρταρα την υγεία του σκύλου ή της γάτας μας.
Αυτή η εκκένωση αερίων από το έντερο του προκαλείται κατά το συντριπτικό ποσοστό από τη διατροφή με υψηλής περιεκτικότητας σε σπόρους και υποπροϊόντα σιτηρών. Ουσιαστικά και λόγω του γεγονότος ότι ο σκύλος ή η γάτα μας καλείται να φάει αμυλούχες τροφές που υπερδιογκώνουν το έντερο φέρνει αυτές τις δυσάρεστες πορδίτσες…
Κόπωση, αδυναμία καταστολή του ανοσοποιητικού…
Μια δίαιτα με υψηλή πρόσληψη σακχάρων (όλες οι αμυλούχες τροφές και βέβαια οι σκυλο και γατό κροκέτες μετατρέπονται σε σάκχαρα) και επεξεργασμένων τροφών φέρνει την καταστροφή των ενζύμων στο σώμα του κατοικίδιου μας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ξηρά τροφή αλλά και οι βιομηχανοποιημένες κονσέρβες αποτελούν στην ουσία νεκρά τροφή (προκύπτει εύκολα το συμπέρασμα αν δει κάποιος τη μακρά διάρκεια και την αντοχή ειδικά της ξηράς τροφής στην πολύμηνη έκθεση στον ήλιο).
Αυτό φέρνει υπερλειτουργία οργάνων όπως το πάγκρεας με αποτέλεσμα να επέρχεται κόπωση αλλά και πτώση της δυνατότητας άμυνας του ανοσοποιητικού του συστήματος…
Η λύση είναι το πραγματικό φαγητό(BARF)
Η λύση βρίσκεται στην πρόσθεση περισσότερων ζωντανών ενζύμων μέσω πραγματικού φαγητού κατάλληλου για το όξινο πεπτικό σύστημα του σκύλου η της γάτας μας.
Δοκιμάστε να τρώει κρέας υψηλής ποιότητας με λαχανικά και φρούτα. Ετσι θα κρατήσετε τους υδατάνθρακες βραδείας καυσης (αμυλούχες τροφές, σιτηρά κλπ) στο ελάχιστο.
Προσθέστε ένζυμα από πραγματικό φαγητό
Αν το πρόβλημα επιμένει προσθέστε κάποιες καλές πηγές ζωντανών ενζύμων (πάντα μέσα από πραγματικό φαγητό) και προβιοτικά.
Τέτοια κατάλληλα τρόφιμα για τη γάτα και τα σκύλο μας είναι:
-Ανανάς. Περιέχει αρκετά σημαντικά ένζυμα, συμπεριλαμβανομένων των ενζύμων πέψης πρωτεϊνών γνωστών ως πρωτεϊνάσες κυστεϊνης. Αυτά τα ένζυμα έχουν την ικανότητα να βοηθούν στις φλεγμονές, την πήξη του αίματος, και ακόμη και σε ορισμένους τύπους όγκων.
-Μπανάνα. Οι μπανάνες δεν είναι μόνο πλούσιες σε κάλιο. Είναι επίσης μια μεγάλη πηγή δύο διαφορετικών ενζύμων γνωστών ως αμυλάση και μαλτάση.
-Μέλι. Περιέχει σχεδόν όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται οι φίλοι μας μαζί με μια μεγάλη ποικιλία σημαντικών ενζύμων. Αναλυτικότερα περιέχει πάνω από 5.000 ένζυμα. Είναι φυσικό αντιοξειδωτικό που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Προσοχή θα πρέπει το μέλι να είναι άθερμο (ωμό)
-Τροφές από ζύμωση. Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι εξαιρετική πηγή ενζύμων. Το γιαούρτι (κατά προτίμηση κατσικίσιο) από μη παστεριωμένο γάλα, το τυρί έχουν “ζωντανά” ένζυμα που συνοδεύονται από ευεργετικά προβιοτικά, τα οποία αποτελούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό για μια αποτελεσματική πεπτική διαδικασία. Ωστόσο ειδικά το τυρί θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς περιέχει αλάτι το οποίο δεν κάνει για το σκύλο ή τη γάτα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τους δίνετε απλώς θέλει με μέτρο.
Σταματούν οι πορδίτσες
Αν λοιπόν υιοθετήσετε διατροφή πραγματικού φαγητού και δη ωμού BARF, πλούσιο σε κρέας, λαχανικά και φρούτα μαζί με κάποιες από τις παραπάνω τροφές που περιέχουν ζωντανά ένζυμα είναι σίγουρο ότι θα μειωθούν στα ελάχιστο οι βρωμερές εκκενώσεις αερίων από το έντερο τους…