Πως αφαιρούμε τα τσιμπούρια
Το βλέπουμε να απομυζεί το αίμα του σκύλου μας και να φουσκώνει…
Αμέσως πάμε να το απομακρύνουμε. Ένα τεράστιο λάθος με πιθανώς άσχημες εξελίξεις τόσο για τη δική μας υγεία, όσο και γι αυτή του σκύλου μας.
Σε πολλές περιπτώσεις ένα τσιμπούρι είναι πιθανό να μεταφέρει παθογόνους παράγοντες που είναι επιβλαβείς για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα.
Το σάλιο ή το αίμα του τσιμπουριού να είστε σίγουροι, είναι κάτι που δεν θέλετε να υπάρχει στο δέρμα σας.
Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι το τράβηγμα ενός τσιμπουριού, ακόμη και με τσιμπιδάκια, μπορεί να σχίσει τα τμήματα του στόματος του και να προκαλέσει ακατάσχετη ροή επιβλαβών μικροβίων εντός του οργανισμού του σκύλου μας και βέβαια πάνω στο δικό μας δέρμα.
Τι δεν πρέπει να κάνετε
Μην το πιέζετε και μην το συνθλίβετε.
Αυτό μπορεί να αναγκάσει τα μολυσματικά σωματικά υγρά που βρίσκονται μέσα στα τμήματα του στόματος του κρότωνα (τσιμπουριού) να μείνουν εντός του σώματος του σκύλου μας.
Μην εφαρμόζετε διάφορες ουσίες.
Στο σημείο που έχει τσιμπήσει ο κρότωνας (τσιμπούρι). Η επίθεση οποιασδήποτε ουσίας όπως ζελέ πετρελαίου, σπρέι αφαίρεσης νυχιών, οινόπνευμα ή διάφορα άλλα απωθητικά, οδηγούν το τσιμπούρι να κάνει εμετό (δηλαδή ακατάσχετη ροή μολυσματικών ασθενειών).
Αφού όλα τα μολυσματικά περιεχόμενα στο στομάχι του βγαίνουν εκτός.
Οι κρότωνες (τσιμπούρια) ζουν χωρίς αέρα
Αυτό που δεν ξέρουν οι πολλοί είναι ότι ζουν χωρίς αέρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Αν του ρίξουμε λοιπόν υγρά που δεν το αφήνουν να αναπνεύσει θα στέλνει για ώρες όλες τις μολυσματικές ασθένειες που εκείνο κυοφορεί για ώρες εντός του σώματος του σκύλου μας.