Η ωμοφαγία BARF, συνιστά μονόδρομο για υγιή σκυλιά.

Ο σκύλος είναι σαρκοφάγο κα πουθενά στη φύση δεν βρίσκει τροφές θερμικής επεξεργασίας… Αυτό το προφανές πρεσβεύει η φυσική διατροφή BARF, η οποία συνιστά μονόδρομο για υγιή σκυλιά.

 

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό που είναι γεγονός αδιαμφισβήτο είναι ότι το κάθε είδος που επιβιώνει πάνω στον πλανήτη Γη θα πρέπει να τρώει μια βιολογικά κατάλληλη, για το είδος, διατροφή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αγελάδες τρώνε χορτάρι και τα πάντα τρώνε μπαμπού. Όταν για λόγους αισχροκέρδειας οι βιομηχανίες τροφίμων έδωσαν στην αγελάδα κρεατάλευρα εμφανίστηκε η νόσος των τρελών αγελάδων.

Ο σκύλος είναι λύκος

Τα σκυλιά είναι τόσο στενά συνδεδεμένα με τους λύκους ώστε να διατηρούν (μικρόσωμα ή μεγαλόσωμα δεν έχει καμία σημασία)  το ίδιο πεπτικό σύστημα. Αυτό δεν άλλαξε ανά τους αιώνες όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν περί του αντιθέτου. Συνεπώς για τα σκυλιά μας η βιολογικά κατάλληλη διατροφή είναι το κρέας (μαζί με οστά και εσωτερικά όργανα) φυτοφάγων ζώων…

Η τροφή πρέπει να είναι πάντα ωμή

Επιπρόσθετα αν θέλουμε να έχουμε έναν υγιή σκύλο θα πρέπει να τον τροφοδοτούν με ωμές τροφές. Πουθενά στη φύση δεν εμφανίζεται ο σκύλος να τρώει προϊόντα θερμικής επεξεργασίας. Το μαγείρεμα μεταβάλλει τη μοριακή δομή ενός τροφίμου και καταστρέφει μεγάλο μέρος της θρεπτικής του αξίας. Το μαγειρεμένο φαγητό είναι μάλλον ανθυγιεινό για τα σκυλιά αφού δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες να υπερφορτωθεί με πρόσθετη λειτουργία το πάγκρεας.