Μπορεί τα φρούτα να αλλάξουν τη ζωή του σκύλου σας;

Μία απλή ερώτηση που ωστόσο όπου και να ρωτήσετε στον βιομηχανοποιημένο κόσμο θα σας αποτρέψουν από το να δώσετε φρούτα στο σκύλο σας… Όμως αν του δώσετε θα του αλλάξετε τη ζωή… Εννοείται προς το υγιεινότερο!!!

Διαβάστε περισσότερα

Το επιχείρημα σαθρό αλλά πολλοί «ειδικοί» το χρησιμοποιούν: Τα σαρκοφάγα δεν χρειάζονται φρούτα λένε προκειμένου να προωθήσουν τις σκυλοκροκέτες… Ωστόσο δεν είναι έτσι τα πράγματα… Το μυστικό της χορήγησης φρούτων στον σκύλο ονομάζεται πολυφαινόλες.

Αυτός ο άγνωστος

Οι πολυφαινόλες είναι φυσικές ενώσεις που προέρχονται μόνο από φρούτα και φυτά. Αλλά το σκυλί σας δεν μπορεί να αφομοιώσει άμεσα πολυφαινόλες.Ταξιδεύουν στο παχύ έντερο του, όπου τα βακτήρια που ζουν εκεί τρώνε τις πολυφαινόλες. Στη συνέχεια παράγουν τα υγιή υποπροϊόντα:

φαινυλο βαλερολακτόνη

υδροξυφαινυλοξεικό οξύ

και υδροξυφαινυλοπροπιονικό οξύ

Οι πολυφαινόλες βρίσκονται σε μερικά μπαχαρικά, βότανα, καρύδια, λαχανικά και ειδικά σε φρούτα . Τα μήλα, τα αχλάδια και τα μούρα περιέχουν περίπου 200 έως 300 mg πολυφαινόλες ανά 100 γραμμάρια φρέσκων φρούτων.

Φέρνουν ισορροπία στο έντερο

Όταν τροφοδοτείτε το σκυλί σας, τροφοδοτείτε και τα λίγα τρισεκατομμύρια φιλικά βακτήρια που ζουν στο έντερο του. Αυτά τα βακτήρια: παράγουν βιταμίνες του σκύλου σας, προστατεύουν το έντερο και ακόμη βοηθούν να ισχυροποιήσει το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Οι BARFistas σε όλα τα προϊόντα της σειράς  Super Premium βάζουν φρούτα εποχής… Οι λόγοι προφανείς αν διαβάσατε το άρθρο τους γνωρίζετε…