Φιλέτο ψαριών: Το Super Food για ισορροπία Ω3 & Ω6 λιπαρών οξέων

fish1

Ναι, δεν συμπεριλαμβάνεται στη φυσική διατροφή του σκύλου μας αφού στην άγρια φύση του δεν περιελάμβανε ψάρια στο μενού του. Όμως ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι πρόκειται για μία εξαιρετική επιλογή;

Είτε λοιπόν μιλάμε για θαλασσινά ψάρια είτε γι αυτά των γλυκών νερών (ποτάμια, λίμνες) πρέπει να γνωρίζουμε ότι αποτελεί μια πολύ θρεπτική τροφή για το σκύλο μας (αρκεί να του δίνουμε λίγο και πάντως όχι πάνω από 4 ημέρες το μήνα).
Τα ψάρια λοιπόν αποτελούν βασική πηγή πρωτεϊνών και μαζί με το κόκκινο κρέας (αρνί, μοσχάρι) και το λευκό κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα κουνέλι), συνθέτουν ένα μείγμα που εφοδιάζει τα σκύλο μας με όλες τια απαιτούμενες ωφέλιμες βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία, όπως είναι ο σίδηρος και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
fish3

Βόμβες υγείας τα Ω λιπαρά οξέα
Το πρώτο βέβαια ευεργετικό συστατικά δεν είναι άλλο από τα Ω-3 λιπαρά οξέα. Ανήκουν στα πολυακόρεστα λιπαρά και έχουν ως κυρίαρχο ρόλο να προστατεύσουν τον οργανισμό του δίνοντας του την απαραίτητη ασπίδα που χρειάζεται τα ανοσοποιητικό σύστημα και το καρδιααγγειακό.
Στα ψάρια περιέχονται:
-Βιταμίνη Α (ανάπτυξη και ενίσχυση του ανοσοποιητικού).
-βιταμίνη D, (απορρόφηση του ασβεστίου).
-Σύμπλεγμα βιταμινών Β (κυρίως Β6 που συμβάλλει στην σύνθεση αμινοξέων και την παραγωγή ενέργειας).
-Ανόργανα στοιχεία όπως ο φώσφορος, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, στοιχεία σημαντικά για πολλές διεργασίες του οργανισμού. Φυσικά, τα ψάρια μας προσφέρουν τα ω-3 λιπαρά, που συσχετίζονται με τον μειωμένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.
Γιατί Μπετονίτης Άργιλος; Πολύ απλά γιατί καθαρίζει κα αποτοξινώνει τον Οργανισμό αποβάλλει τη ραδιενέργεια και εξισορροπεί το Ph του οργανισμού. Πρόκειται γα μία σκυλίσια υπερτροφή. Ο πηλός από μπεντονίτη καθαρίζει το σώμα από μέσα προς τα έξω. Και ενώ είναι ήδη ένα must πλέον superfood για τους ανθρώπους, είναι λιγότερο γνωστό ως ένα τεράστιο μέσο αποτοξίνωσης για τους σκύλους μας. Τα ζώα «φορτώνονται» καθημερινά με φορτία τοξινών, είτε προέρχονται από οικιακά προϊόντα (πχ καθαριστά με τα οποία σφουγγαρίζουμε), είτε από τρόφιμα, είτε από το τοπικό πάρκο σκύλων. Ο πηλός μπεντονίτη απορροφά τα κακά βακτήρια και μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών από το συκώτι και τους νεφρούς.
Πρόκειται λοιπόν για ένα προϊόν αποτοξίνωσης για σκύλους, το οποίο εντάχθηκε στη συνταγή του φιλέτου ψαριών ώστε να μετεξελιχθεί αυτή σε super food και να πετύχουμε το μέγιστο για τους σκύλους αποτέλεσμα.
Γιατί Μπρόκολο; Πρόκειται για ένα λαχανικό που ξεχωρίζει για τη διατροφική του αξία και την αντιοξειδωτική του δράση. Εντάχθηκε στη συνταγή του φιλέτου ψαριών επειδή είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη C, E, Α, λουτεϊνη, ζεαξανθίνη, β-καροτένιο, ασβέστιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο. Περιέχει την ουσία σουλφοραφάνη η οποία βοηθά στην προστασία της υγείας του βλεννογόνου του στομάχου μας και φαίνεται ότι καταπολεμά το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, που ενοχοποιείται για την πρόκληση γαστρίτιδας και πεπτικού έλκους.
Γιατί Γλυκοπάτατα; Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε β-καροτένιο και αντιοξειδωτικά και επίσης περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμινών Α και C. Οι γλυκοπατάτες έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μειώνουν τον κίνδυνο από τα βαρέα μέταλλα και τις ρίζες οξυγόνου. Πρόκεται για μία σημαντική πηγή καλίου και βιταμίνης Β6 – δύο βασικά θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την καρδιά. Το Κάλιο βοηθά στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης και η βιταμίνη Β6 βοηθά να σπάσει η ομοκυστεΐνη που μπορεί να προκαλέσει τη σκλήρυνση των αρτηριών και να οδηγήσει σε καρδιαγγειακή νόσο.
Γιατί Μαγιά Μπύρας; Αποτελεί ένα φυσικό σκεύασμα με τεράστια διατροφική αξία για το σκύλο μας. Οι λόγοι κρύβονται στα τεράστια αποθέματα που περιέχει σε συμπλεγμα βιταμινών Β. Επίσης δεν είναι ανάξια αναφοράς η περιεκτικότητα της σε αμινοξέα και μέταλλα. Από την άλλη το υψηλό ποσοστό υδατανθράκων (κατάλληλων για το σκύλο μας) μετατρέπει τη μαγιά μπύρας σε μία πλήρη τροφή. Αυτοί οι υδατάνθρακες συμβάλουν στο «γέμισμα» του οργανισμού με την ενέργεια που χρειάζεται για να εκτελέσει πολλές εσωτερικές μεταβολικές λειτουργίες. Μέσω της μαγιάς μπύρας προσδοκούμε καλή εμφάνιση του τριχώματος και υγεία των νυχιών και των δοντιών, με παράλληλη ενίσχυση των μυών.
fish2