Τα αιθέρια έλαια που απωθούν τα τσιμπούρια…

Τα αιθέρια έλαια

που απωθούν τα τσιμπούρια…

 

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ενοχλητικό από το κολλημένο τσιμπούρι που ρουφά το αίμα του σκύλου μας…

Αυτή δε είναι η καλή εκδοχή αφού αν τύχει και το τσιμπούρι είναι μολυσμένο, τότε έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον εφιάλτη της ερλίχειας…
ticks1

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι συνήθως τα τσιμπούρια προτιμούν περιοχές που καλύπτονται από λεπτό δέρμα και έχουν πολλή αιμάτωση όπως τη περιοχή γύρω από το στόμα, πίσω ή μέσα στα αυτιά, πάνω από τα μάτια ή στις μασχάλες αν και μπορούν να μυζήσουν αίμα από οποιαδήποτε περιοχή του σώματος.

Τέλος χειμώνα, αρχές προβληματισμού

Τώρα λοιπόν που ο χειμώνας πλησιάζει στο τέλος και ετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι, πολλοί από εμάς ξεχυνόμαστε στα δάση και τις παραλίες προκειμένου να απολαύσουμε εμείς και ο σκύλος μας τη φύση και τον ήλιο.

Τι κάνουμε όμως με τα τσιμπούρια;

Οι BARFistas πιστοί στο δόγμα ότι όλα πρέπει να είναι φυσικά στο σκύλο μας και ότι τα διάφορα χημικά σκευάσματα δημιουργούν μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας δρώντας εναντίον του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου μας έχουν να σας προτείνουν τις λύσεις της φύσης.
ticks2

Φυσικά σκευάσματα εναντίον του τσιμπουριών

Αν λοιπόν προσφέρετε στο σκύλο σας τη χαρά να παίζει στη φύση και σε εξωτερικούς χώρους με θάμνους και χώματα τότε θα πρέπει να είστε έτοιμοι να τον προστατεύσετε από τα τσιμπούρια.

Τι καλύτερο λοιπόν από τα φυσικά προϊόντα;

Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε 2 λύσεις…
ticks3

ΜΗΛΟΞΥΔΟ

Όσον αφορά το μηλόξυδο αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι τα εξωπαράσιτα (ψύλλοι, τσιμπούρια, κουνούπια) είναι έως απίθανο να επιζήσουν σε όξινα περιβάλλοντα (όπως αυτά που δημιουργεί το μηλόξυδο. Ετσι ψεκάζοντας το σκύλος με καθαρό μηλόξυδο αποτρέπουμε τα παράσιτα από το να μείνουν στο δέρμα του αφού δεν αποτελεί ελκυστική ουσία για αυτά.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ψεκάζουμε το σκύλο μας πρωί και βράδυ (πριν σουρουπώσει) με μηλόξυδο και να εφαρμόζουμε (βάζοντας το στο χέρι μας) το υγρό στη μύτη του.

Αν δε προσθέσουμε και στη διατροφή του μηλόξυδο (μία κουταλιά της σούπας για κάθε 25 κιλά), τότε έχουμε την απαραίτητη και κυρίως χωρίς χημικές ουσίες ασπίδα προστασίας του σκύλου μας.

Επίσης το μηλόξυδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου μας αφού τα παράσιτα επιτίθενται καλύτερα σε οργανισμούς καταβεβλημένους που έχουν σε κατάπτωση το ανοσοποιητικό τους συστημα.
ticks4

ΑΙθΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (ψεκασμός).

Ψεκάστε με αιθέριο έλαιο το τρίχωμα του και μετά τρίψτε το καλά.

Ετσι θα αποτρέψετε τα τσιμπούρια, ενώ ταυτόχρονα θα εκμηδενίσετε την έκθεσή του στις τόσο βλαβερές και καρκινογόνες χημικές φαρμακευτικές ουσίες.

Για να φτιάξετε το δικό σας απωθητικό λοιπόν βάλτε σε ένα ψεκαστήρα 1000 ml αποσταγμένου νερού και 6-10 σταγόνες από τα παρακάτω αιθέρια έλαια.

Τα αιθέρια έλαια που σας προτείνουμε είναι:
-Λεβάντα
– φλισκούνι
-Λεμονόχορτο
– Ευκάλυπτος
-Μέντα
-Δεντρολίβανο
-Σιτρονέλλα