Μασάζ στο σκύλο μας;

Θέλουμε να του προσφέρουμε τα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Εξάλλου το αξίζει! Δεν αρκεί λοιπόν μόνο η άσκηση, το παιχνίδι και πρωτίστως και κυρίως η σωστή διατροφή! Ο σκύλος χρειάζεται μασάζ και να ξέρετε ότι είναι άκρως ευεργετικό για τον οργανισμό του.


Χαλάρωση, ευεξία και τελικά προαγωγή της γενικής υγείας του σκύλου μας… Αναφερόμαστε στο μασάζ στο σκύλο μας. Όχι δεν σας συμβουλεύουμε να πάτε σε ειδικό αλλά σας συνιστούμε να το κάνετε καθημερινά στο σώμα του. Είναι εξαιρετικά απλό και πέραν όλων των άλλων θα σας κάνει να έρθετε πιο κοντά με το σκύλο σας. Όσες μελέτες έχουν γίνει δείχνουν ότι το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της παρουσίας ορμονών στρες στο σώμα. Επιπλέον, ακόμη και ένα ελαφρώς πιεσμένο μασάζ, μπορεί να βελτιώσει τη συνολική λειτουργία του ανοσοποιητικού του συστήματος. Αυτό συμβαίνει διότι εγείρονται οι λεμφαδένες με άμεση συνέπεια να αυξάνεται η δραστηριότητα των λεμφοκυττάρων (πρόκειται για τους φυσικούς δολοφόνους των επιβλαβών μικροβίων εν γένει των ασθενειών).

Ποια τα οφέλη

Κάτω από αυτά τα δεδομένα ο σκύλος μας, εφόσον του προσφέρουμε καθημερινή μασαζοφροντίδα (αρκούν 10 λεπτά), θα νιώσει μεγάλη διαφορά στην υγεία του καθώς τo μασάζ:

-Ανακουφίζει από πιασίματα.

-Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

-Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αφού διευκολύνει τη λεμφική ροή.

-Ασκεί και τεντώνει αδύναμους, σφικτούς ή ατροφικούς μύες.

-Βελτιώνει συνολικά την κατάσταση του τριχώματος αφού κινητοποιεί το δέρμα.

-Μειώνει το άγχος, χαλαρώνει τον οργανισμό και προσφέρει ηρεμία.

-Βοηθά στο να σταλεί οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς και τα ζωτικά όργανα.

-Απελευθερώνει ενδορφίνες που λειτουργούν ως φυσικό παυσίπονο του σώματος.