Πόσο θρεπτικά είναι τα υγρά από την φυσική διατροφή BARF

Πόσο θρεπτικά είναι τα υγρά από την φυσική διατροφή BARF

 

Δεν είναι λίγοι απ’ όσους έχουν εντάξει τα σκυλιά τους στο μόνο φυσικό τρόπο διατροφής των σκύλων, που πετούν τα υγρά που προκύπτουν από το ξεπάγωμα της τροφής.

Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μία τέτοια πρακτική αποτελεί ένα τεράστιο λάθος…

Γνωρίστε τον καθοριστικό ρόλο στη διατροφή που παίζει η μυοσφαιρίνη…
miosfairini

Ο λόγος που το πετούν είναι γιατί νομίζουν ότι είναι αίμα.

Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του αίματος του ζώου, έχει φύγει κατά τη διαδικασία της σφαγής και στράγγισής του.

Το μόνο αίμα που απομένει και μάλιστα σε πολύ μικρή ποσότητα εντοπίζεται στην καρδιά και τους πνεύμονες.

Μυοσφαιρίνη αυτή η ευεργετική

Ετσι, πέρα από τα υγρά που προκύπτουν από τα φρούτα και τα λαχανικά, αυτό που δίνει το έντονο κόκκινο χρώμα στο υγρό είναι η μυοσφαιρίνη. Πρόκειται για μία μικρή πρωτεΐνη, η οποία αποτελείται από 153 αμινοξέα. Κατά τη διαδικασία της άλεσης της τροφής (ώστε να την αγοράσετε με τη μορφή κιμά) οι σκελετικοί μύες που περιέχουν μυοσφαιρίνη σε ποσότητα πάνω από 5 mg/gr ξηρού βάρους τους, απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες μυοσφαιρίνης, η οποία στη συνέχεια παγώνει κατά τη διαδικασία της βαθιάς κατάψυξης.
miosfairini1

Αποστολή της η μεταφορά οξυγόνου

Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι περιέχει πολύ σίδηρο.

Η μυοσφαιρίνη είναι η πρωτεΐνη με την οποία συνδέεται το οξυγόνο στους γραμμωτούς μύες (καρδιακό και σκελετικούς).

Η αποστολή λοιπόν που έχει τάξει η φύση στη μυοσφαιρίνη είναι να συνδέεται με το οξυγόνο, το οποίο μεταφέρει στους σκελετικούς μύες και τις λείες μυϊκές ίνες, διαμέσου των μυϊκών κυττάρων.

Ακριβώς γι’ αυτό έχει επιλεγεί ως συσκευασία των τροφών μας το σκαφάκι, ώστε να αποτρέπεται η απώλεια των υγρών και της τόσο ευεργετικής μυοσφαιρίνης